Groepsaankoop zonnepanelen

Wil je ook geld besparen op je energiekosten? En een beter milieu? En heb je een eigen woning? Doe dan mee aan de groepsaankoop voor zonnepanelen! We hebben een erg scherpe aanbieding gevonden: tien zonnepanelen met string omvormer heb je bijvoorbeeld al voor minder dan €2700,-(excl. BTW, want die kun je terugvragen). Hiermee bespaar je ongeveer €500 per jaar. Iedereen in Utrecht kan meedoen, ook als je niet in de Rivierenwijk woont.

We werken hiervoor met leverancier NewSolar. NewSolar is van de 7 opties die we hebben vergeleken de goedkoopste én ze leveren in onze ervaring de beste service. Onder de 7 opties waren ook 3 ander groepsaankopen. Lees meer over hoe we de leveranciers vergeleken hebben.

11 april 2017 hielden we een buurtbijeenkomst over de groepsaankoop voor zonnepanelen. In de video (15 minuten) vind je de samenvatting.
De groepsaankoop is verlengd tot 31 december 2017.

Update 30-8-2017. NB: De vraag naar zonnepanelen is in 2017 explosief gestegen. Bij onze leverancier, maar ook bij andere leveranciers en installateurs. Dit heeft te maken met het verlengen van de salderingsregeling tot 2023. Als je je nu intekent, wordt de plaatsing in begin 2018 ingepland.

Schrijf je nu in voor de groepsaankoop

Veelgestelde vragen – Groepsaankoop

Zolang er zonlicht op het dak valt, is het mogelijk dit om te zetten in stroom. Zonnepanelen werken bijvoorbeeld ook als het bewolkt is. Het beste is een dak gericht op het zuiden, maar daken op het oosten of westen zijn ook geschikt. Een dak op het noorden is niet geschikt. Op een plat dak kun je de panelen richten zoals je wilt, dus ook dat is geschikt. Een hellingshoek van 20 tot 30 graden is ideaal, maar ook 40 of 50 graden is nog prima voor productie van zonnestroom. Zie de Zonatlas voor een snelle inschatting of je dak geschikt is voor zonnepanelen.
Nee. Een uitzondering geldt voor monumenten en beschermde stadsgezichten: daarbij mogen ze niet vanaf de straat zichtbaar zijn. Kijk voor meer informatie op de website van de gemeente.
Dat hangt een beetje van je situatie af (verbruik, dakligging). Maar gemiddeld heb je zonnepanelen binnen 7 jaar terugverdiend. Een installatie zal bij voldoende onderhoud 25-30 jaar meegaan. Kan wel uit dus. Zie ook deze gedetailleerde analyse.
Ja dat kan! Onze leverancier NewSolar levert in een straal tot 30 kilometer om de stad Utrecht. Dus je kunt je gewoon intekenen.
  1. Je tekent je in voor de groepsaankoop. Je zit nog nergens aan vast.
  2. Onze geselecteerde leverancier NewSolar maakt een afspraak met je om bij je thuis te komen. Ze nemen je wensen door en bekijken je dak. De schouw, noemen we dat.
  3. Je krijgt een offerte van NewSolar.
  4. Ben je akkoord? Dan teken je de offerte. Je maakt daarna een afspraak om de panelen te laten installeren door NewSolar.
  5. Je begint met energie besparen!
  6. Je kunt de BTW op je panelen terugvragen via NewSolar of via dit stappenplan.
  7. Wil je meer buurtgenoten overtuigen om zonnepanelen te nemen? Neem dan contact met ons op om straatambassadeur te worden.
Voor alle duidelijkheid: je doet dus zaken met NewSolar. Wij van Rivierenwijk in 't Zonnetje vinden dat NewSolar op dit moment het beste aanbod heeft en we raden ze van harte aan. We willen natuurlijk graag meedenken als je vragen hebt die je niet bij NewSolar kwijt kunt en we horen graag je ervaringen. Aanspraken op garantie en dat soort zaken gaan direct via NewSolar.
Nee, voor eigen huis bezitters niet. Dat is ook niet meer nodig: zonnepanelen zijn tegenwoordig al heel goedkoop. Je kunt wel de BTW terugvragen. Dat scheelt 21% in de kosten. Voor bedrijven, organisaties en VVE's zijn er trouwens wel subsidies.
Het dak is eigendom van alle bewoners van de VVE. Je hebt dus toestemming nodig van alle eigenaren van het pand. Niet iedereen hoeft mee te doen. Je moet wel voldoende ruimte overlaten zodat elk appartement op een later tijdstip alsnog zonnepanelen kan plaatsen.
Ja, voor zover we weten wel. We hebben verschillende opties op een rijtje gezet, waaronder de groepsaankoop van Vereniging Eigen Huis en de groepsaankoop van begin 2017 van de gemeente Utrecht. De prijzen van onze leverancier liggen net wat lager. En vrees niet: ook de kwaliteit is dik in orde. Zie het filmpje onder Groepsaankoop om meer te weten over hoe we de leverancier hebben gevonden. De onafhankelijke website van Milieucentraal geeft aan dat 10 zonnepanelen inclusief BTW en installatie ongeveer €4600 kost. Bij onze leverancier is dat ongeveer €3200 (incl BTW). We werken allemaal vrijwillige, waardoor je niets extra betaalt aan overhead (die je bij andere groepsaankopen vaak wel hebt). Goeie deal voor jou dus.
Ja, dat kan.
  • Je kunt ze leasen (bijvoorbeeld bij Solease uit Utrecht).
  • Je kunt een energiebespaarlening afsluiten. Dit is een initiatief van de overheid. Let wel op: dit kan alleen als je naast zonnepanelen ook met een andere matregel energie bespaart. Maar vervolgens heb je wel gratis panelen op je dak, want het rendement op je panelen is hoger dan de kosten voor de lening.

Schrijf je nu in voor de groepsaankoop